Kyllinglår med lakrismarinade, ovnsbakt fennikel, og frisk rødkål med bringebærdressing 0 Kommentarer

Kyllinglår med lakrismarinade, ovnsbakt fennikel, og frisk rødkål med bringebærdressing

Kjøp produktet til oppskriften her

Opskriften er laget av Martine Svendsen Berglund.
Instagram: MARTINEMATSTYLING
Foto: Adam Tassinari fra www.adamtassinari.com

Til 2 personer:

Du trenger
Kyllingmarinade
• 1 ss sitronolje
• 1 ts soyasaus
• 2½ ss salt lakrissirup
• 1-2 cm bit med ingefær
• En god skvis med sitron
• 1 ts flytende honning
• 1 ts tørket chili

Fennikel
• 1 fennikel
• 2 ss olivenolje
• Salt
• Pepper

Rødkål dressing
• ¼-del stor rødkål
• 2 ts bringebæreddik
• 3 ss god olivenolje

Slik gjør du
Mariner kyllingen, og la den gjerne ligge over natten, eller i noen timer. Pensle kyllingen noen ganger underveis slik at marinaden fester seg.

Skjær opp fennikelen. Fjern «roten» og de grønne stilkene.

Stek fennikel og kyllingen på 180 grader til den er gjennomstekt, ca. 30-40 minutter.

Lag dressingen til rødkålen, og la dette ligge å marinere mens kyllingen og fennikelen steker.

På slutten av kyllingens steketid, stekes baconskivene, og legges så over på kjøkkenrull, slik at det blir sprøtt.

Kjøp produktet til oppskriften her