Moussekake med bringebær, fersken og lakris 0 Kommentarer

Moussekake med bringebær, fersken og lakris

Kjøp produktet til oppskriften her

Opskriften er laget av Maja Ambeck Vase, www.chocolat.dk
(6-8 personer)

Du trenger
Lakridsbunn
• 75 g smør, kaldt
• 150 g hvetemel
• 50 g melis
• 1 spsk rålakrispulver
• 1/2 egg

Bringebæryoghurtmousse  
• 3 gelatinplater
• 200 g bringebær
• 40 g sukker
• 1 ss citronsaft
• 100 ml kremfløte
• 100 g gresk yoghurt, 10 %

Pynt
• 10-12 ‘Summer’-kuler
• Små ferskenskiver
• Spiselige blomster

Slik gjør du
Lakrisbunn
Kutt opp smør i små terninger. Bland mel, melis, rålakrispulver og smørterningene i en blender. Miks det raskt sammen og ha i egg for å samle deigen. Kjevle ut deigen mellom to stk bakepapir, la den deretter hvile kaldt i en time. Skjær ut en sirkel (20 cm i diameter) av deigen og stek den i 10-15 min. ved 175 grader. La bunnen så kjøle seg ned.

Bringebäryoghurtmousse
Bløt gelatinplatene i kaldt vann. Kok forsiktig bringebærene, sukker og sitronsaft, og la det simre i ca. 5 minutter. Fjern kjelen fra platen. Vri ut vannet fra geltinplatene og rør dem inn i bringebærpureén. Sil pureen fri fra bringebærfrø og la den kjøle ned. Pisk kremfløten lett, tilsett yoghurt og pisk videre. Hell så forsiktig i bringebærpureen. Fordel moussen i en rund silikonform (16 cm i diameter) med plastfolie i bunnen, og la den stå i fryseren i minst to timer.

Avslutning og pynt
Ta den frosne bringebærmoussen og legg den over lakrisbunnen. Sett deretter kaken inn i kjøleskapet og la den tine i 2 timer. Pynt med ”Summer”-kuler, ferskenskiver og spiselige blomster i kanten.

Kjøp produktet til oppskriften her