Ferskenterter med lakris 0 Kommentarer

Ferskenterter med lakris

Kjøp produktet til oppskriften her

Opskriften er laget av Maja Ambeck Vase, www.chocolat.dk
(6-8 små terter)

Du trenger
Lakridsmørdeig
• 75 g smør, kaldt
• 150 g hvetemel
• 50 g melis
• 1 ss rålakrispulver
• 1/2 egg

Frangipane
• 100 g mandelmel
• 100 g sukker
• 100 g smør, mykt
• 1 egg
• evt. 1 ss Amaretto

Lakriskrem 
• 60 g hvit chokolade
• 30 ml kremfløte
• 25 g søt lakrissirup

Pynt
• 3-4 ferskenskiver
• 1 ss rålakrispulver
• Rød skogsyre

Slik gjør du
Lakrismørdeig
Kutt opp smör i små terninger. Bland mel, melis, rålakrispulver og smörterningene i en blender.  Blend det raskt sammen, og ha i egg for å samle deigen. Kjevl ut deigen mellom to stk bakepapir, og la den hvile i køleskapet i minimum en time.
Kle små terteformer med deigen (7 cm i diameter), og sett de i kjøleskapet mens du lager frangipanen.

Frangipane
Ha i mandelmel, sukker, smør, egg og Amaretto i en skål. Pisk det hele godt sammen. Fordel frangipanen i tertebunnene, og stek tertene i 15-20 min. ved 175 grader, til de er gyldne. La deretter tertene kjøle seg ned.

Lakriskrem
Hakk opp sjokoladen fint, og ha det i en skål. Kok opp kremflöte og lakrissirup forsiktig, og hell det over sjokoladen. Vent deretter litt. Så rører du det hele sammen med en slikkepott inntil kremen samler seg og får en fin blank overflate. La kremen sette seg i kjøleskapet i minumum en time. Til slutt så smører du et tynt lag på hver terte.

Avslutning og pynt
Halver fesknene og fjern steinene. Skjær en halv fersken i meget tynne skiver, og skyv forsiktig skivene ut til en tynn rekke, så skivene rører hverandre, men at de fortsatt står litt skrått. Rul det sammen til en rose, og plasser den på en terte. Gjenta dette med resten. Pynt med rålakrispulver og skogsyreblader.

Tip: Kjøp noen ekstra ferskner, så du har litt å arbeide med.

Kjøp produktet til oppskriften her