Jordbæris med lakris og mynte 0 Kommentarer

Lakris-panna cotta med skyr og bringebær

Kjøp produktet til oppskriften her

(6-8 personer)

Du trenger
• 5 dl kaffefløte 13 % (eller 3 dl melk og 2 dl kremfløte)
• 1 ss Fine Liquorice Powder
• 120 g sukker
• 7 pasteuriserte eggeplommer
• 100-200 g ferske jordbær (frossne jordbær kan også brukes, skal tines)
• 10 ferske mynteblader
• Blender eller stavmikser
• Ismaskin

Slik gjør du
Ha fløte, lakrispulver og sukker i en gryte og kok opp. Hell eggeplommer i en skål og pisk forsiktig inn fløten mens den fremdels er varm. Hell blandingen tilbake i gryten og varm forsiktig opp til 84-85 grader. Rør grundig og bruk termometer. Fjern gryten fra varmen når kremen begynner å tykne, pass på at kremen ikke blir for varm, ellers blir den til eggerøre!
La kremen trekke i 10-15 minutter. Bruk en sil og hell kremen tilbake i en skål som stilles i kjøleskap. Husk å rør i kremen en gang i blandt til den er helt kald.
Når iskremen er helt kald skal den blendes sammen med jordbær og mynteblader til en glatt ismasse.
Kjør kremen i en ismaskin til den er fast og kremet. Sett iskremen i fryseren. Iskremen holder en deilig kremet konsistens i 1-2 dager. Server isen med ferske jordbær og mynte. 

Kjøp produktet til oppskriften her