Hylleblomstmousse, Oreo-kjeksbunn og SUMMER-lakris 0 Kommentarer

Hylleblomstmousse, Oreo-kjeksbunn og SUMMER-lakris

Oppskriften er laget av Helle Høgild Nielsen, som står bak bloggen www.madsymfonien.dk
(5 personer).

Kjøp produktet til oppskriften her


Du trenger

Kjeksbunn
• 150 g Oreo-kjeks (uten krem)
• 60 g smør

Hylleblomstmousse
• 3 blader husblas
• 1 dl økologisk konsentrert hylleblomstsaft
• 1,5 dl kremfløte
• 200 g 38 % crème fraîche
• 75 g SUMMER fra Lakrids by Johan Bülow

Lakrisgelé
• 2 blader husblas
• 50 g Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
• 50 g vann

Pynt
• SUMMER fra Lakrids by Johan Bülow
• Hvit sjokolade


Slik gjør du

Fjern kremen fra de sammenlagte Oreo-kjeksene. Ha kjeksbunnene i en frysepose og knus dem til fine smuler ved å bruke et kjevle eller ha kjeksene i en foodprosessor. Smelt smøret i en gryte. Tilsett kjekssmulene i smøret og rør det godt sammen. Fordel ca. 2,5–3 ss av kjeksmassen i et jevnt lag i små kakeringer (diameter: 7,5 cm, høyde: 5,5 cm) – husk å fôre kakeringene med kakefolie/konditorplast før du fyller. Sett kakeringene i kjøleskapet i ca. 30 minutter.

Legg husblasen i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha hylleblomstsaften i en liten gryte og gi det et oppkok. Vri den oppbløtte husblasen fri for vann og smelt den i hylleblomstsaften. La det kjøle seg. Pisk fløten til skum. Pisk crème fraîchen til en lett masse. Bland fløteskum, crème fraîche og hylleblomstsaft sammen i en skål. Tilsett deretter grovhakkede lakriskuler og vend det i massen. Fordel moussen over bunnene i kakeringene. Sett kakeringene tilbake i kjøleskapet i ca. 1 time.

Forbered lakrisgeleen. Legg husblasen i kaldt vann i ca. 10 minutter. Ha lakrissirup og vann i en gryte og varm det ved svak varme i 3–5 minutter. Vri den oppbløtte husblasen fri for vann og bland det godt sammen med lakrissirupen. La det kjøle seg helt ned. Finn frem kakene fra kjøleskapet og fordel lakrisgeleen over hylleblomstmoussen. Sett kakene tilbake i kjøleskapet et par timer, eller gjerne til neste dag. Pynt kaken med en halv lakriskule og spon av hvit sjokolade før servering. Kaken kan selvsagt lages dagen før den skal serveres. Kaken kan også fryses.


Kjøp produktet til oppskriften her