Karameltrøffeltrekanter med lakrissnop og salt 0 Kommentarer

Karameltrøffeltrekanter med lakrissnop og salt

Kjøp produktet til oppskriften her

Opskriften er laget av Maja Ambeck Vase, www.chocolat.dk
(16 trøffler)

Du trenger
Karamelltrøffeltrekanter:
• 100 g sukker
• 2 ts rålakrispulver
• 300 g karamellsjokolade
• 100 ml kremfløte
• ½ ts flaksalt

Pynt:
• Spiselig bronsestøv
• 8–10 BRONZE – Salty Caramel Choc Coated Liquorice
• 1 ss sjokoladeperler penslet med spiselig bronsestøv
• 1/3 ts flaksalt

Slik gjør du
Karamelltrøffeltrekanter:
Smelt sukker og rålakrispulver til gyllen karamell i en gryte ved svak varme og hell massen ut på et stykke bakepapir. La den kjøle seg helt ned. Knus lakriskaramellen til små stykker i en morter.

Hakk karamellsjokoladen fint og ha det i en skål. Varm fløten til kokepunktet i en liten gryte og hell det over i sjokoladen. Vent et øyeblikk. Rør rundt i midten av skålen med en slikkepott til massen samler seg og får en fin, blank overflate. Stavmiks trøffelmassen. Ha de små lakriskaramellstykkene og saltflakene i massen og fordel det i en rund form (18 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Sett trøffelmassen i kjøleskapet over natten.

Pynt:
Pensle overflaten av trøffelmassen med spiselig bronsestøv og skjær den opp i små trekanter. Pynt ev. med BRONSE-kuler, små sjokoladeperler og flaksalt. Server trøffeltrekantene kjøleskapskalde.

Tips: Saltkaramelltrøflene kan like gjerne rulles til klassiske kuler i stedet for å skjære dem opp i trekanter. 

Kjøp produktet til oppskriften her