Terte med fersken, bjørnebær og lakris 0 Kommentarer

Terte med fersken, bjørnebær og lakris

Kjøp produktet til oppskriften her

(6 små terter eller 1 stor) 

Du trenger
Mørdeig med vanilje
• 1/2 polynesisk vaniljestang
• 60 g melis
• 75 g mykt smør
• 150 g hvetemel
• en klype salt
• 2 eggeplommer
• + 1 egg til pensling

Ferskencurd
• 6 modne ferskener
• 1 ss sitronsaft
• 1 ts maizena maisstivelse
• 150 g lyst rørsukker
• 2 eggeplommer
• 1 egg, str. M
• 40 g kaldt smør

Annet
• 2 ss Johan Bülow Sweet Liquorice Syrup
• 
2 håndfuller friske bjørnebær
• friske spiselige blomster (her brukes georginer/dahlia)
• SUMMER fra Lakrids by Johan Bülow

Slik gjør du
Mørdeig med vanilje
Del vaniljestangen på langs og skrap forsiktig ut frøene. Mos frøene sammen med litt av melisen. Smuldre vaniljesukker, resten av melisen, det myke smøret, hvetemelet og saltet til det minner om brødsmuler. Samle deigen raskt med eggeplommene. Stopp med å elte så snart deigen er ensartet. Del deigen i 6. Ha deigklumpene i en frysepose, og legg den til kjøling i minst 30 min. Så er deigen klar til bruk.

Sett oven på 180 grader varmluft.

Det viktig å arbeide på en ren og tørr bordplate når du skal rulle ut. Dryss bordplaten med et tynt lag mel og rull forsiktig ut den ene deigklumpen etter den andre. Trykk aldri hardt mot bordplaten med kjevla, da vil deigen henge fast. Derfor bør du alltid sørge for å hele tiden veksle mellom å rulle ut og snu litt på deigen til du oppnår rett tykkelse. Med litt ekstra innsats kan deigen faktisk godt rulles ut ganske tynt (ca. 2 mm), hvis du vil det.

Legg deigen i de små terteformene med løs bunn med en diameter på ca. 7 cm, – alternativt kan du lage én stor terte med en diameter på ca. 25 cm. Trykk deigen godt fast og fjern overskytende deig langs kanten med en finger eller ved å rulle kjevla over formen. Prikk bunnene med en gaffel og bak dem ved 180 grader i ca. 15 min. Ta bunnene ut av ovnen, pensle dem med litt sammenrørt egg og bak dem ferdige i ytterligere 5 min. Dette gjøres for å skape et lite lag som holder bunnen sprø når tertene fylles med ferskencurd. Kjøl av bunnene før de tas ut av formene.

Ferskencurd
Skold ferskenene med kokende vann og fjern skallet. Skjær fruktkjøttet fra kjernen og blend det til en helt jevn grøt i en liten minihakker. Rør sitronsaften sammen med maisstivelsen, og rør det i ferskengrøten. Tilsett sukker, eggeplommer og egg, rør alt grundig sammen og ha massen i en liten tykkbunnet gryte. Varm det opp under konstant omrøring ved middels høy varme til kremen tykner og bobler. La kremen koke i et minutts tid og ta deretter gryten av varmen. Tilsett smøret i små biter under omrøring. La curden kjøle.
Smør de små tertene med litt søt lakrissirup. Fordel ferskencurden i de små tertebunnene og fyll i bjørnebærene. Dekorer med friske spiselige blomster, her er det brukt georginer (også kalt Dahlia). Det er også pyntet med SUMMER-lakris fra Lakrids by Johan Bülow

Kjøp produktet til oppskriften her